top of page

Ansigtslammelse, facialis parese, bells pares - ”kært barn” har mange navne.

Hvis du lider af ovenstående, ved du sikkert, at det handler om, at facialis nerven er lammet eller berørt, så højre eller venstre ansigtshalvdel er ramt af en delvis lammelse eller halvsidig lammelse.

Du har sikkert også fået binyrebarkhormon hos din læge, talt med en neurolog og derefter fået at vide, at det går væk/måske går væk, og du bare må være tålmodig og vente. "Der er ikke noget at gøre ved det… "

 

Du er derefter blevet sluppet helt af det etablerede sundhedsvæsen og føler dig fuldstændig ladt alene tilbage med en ansigtslammelse, som du selv skal lære at tackle og acceptere i din hverdag og i dit arbejdsliv.

Men heldigvis er det ikke rigtigt, at der ikke er noget at gøre ved det!

Akupunktur er en fantastisk behandling mod en ansigtslammelse.

Jeg begynder med blid ansigtsmassage på den berørte side. Jeg kombinerer derefter akupunkturnåle, sat i specifikke punkter i ansigtet, med elektrisk stimulation. Derudover ligger du med varmelampe på den lammede ansigtshalvdel. Selve behandlingen tager omkring en times tid.

I det etablerede sundhedsvæsen kan man ikke altid sige, hvorfor man får en ansigtslammelse, men ifølge TCM (Traditionel Chinese Medicine) kan der være forskellige årsager, som man kan behandle ved hjælp af akupunktur. Derfor vil du opleve, at jeg udover punkterne i ansigtet, giver akupunktur på andre dele af kroppen, for at behandle årsagen til hvorfor ansigtslammelsen er opstået.

Hvor lang tid et behandlingsforløb tager er ikke til at forudsige, men det er vigtigt at få op til 5 behandlinger kort tid efter hinanden, for at være sikker på at få sat kroppens helingsproces i gang. Vi vil derefter sammen vurdere, hvordan din heling skrider frem og lægge plan for dine behandlinger.

Hvis du har en sundhedsforsikring, vil du højst sandsynligt kunne få dækket dine behandlinger, så husk at kontakte dem.

Sygesikring danmark giver også tilskud til behandlingerne

Anbefaling fra Sara GK:

Dagen efter fødslen af mit 3. barn fik jeg en facialis parese. Jeg fik steroid behandling af hospitalet og sendt hjem med besked om der nok ville gå flere måneder før jeg ville se bedring, da det var en komplet parese.

Jeg var utrolig frustreret og stod med en nyfødt jeg ikke kunne kysse ordentligt eller lave grimasser til og jeg spildte på ham hvis jeg drak mens jeg ammede, fordi jeg ikke kunne lukke munden rigtigt. Mine to andre børn var bekymrede fordi jeg ikke lignede mig selv og jeg havde mange smerter.

Jeg fik anbefalet Nanna og tog kontakt til hende dagen efter jeg kom hjem fra hospitalet og heldigvis havde hun tid til mig et par timer efter samme dag. Det var vigtigt for mig Nanna også var sygeplejerske, da jeg følte det var en form for garant for at behandlingerne ville foregå under ordentlige forhold.

Behandlingerne foregår i et fint lokale hjemme hos Nanna. Hun holder en god hygiejne, er super dygtig og samtidig meget behagelig, imødekommende og lyttende.

Hun har lagt ører til mine frustrationer og til min babys gråd - for ham var der også plads til.

Det er nemt at få en ny tid hurtigt, Nanna er meget fleksibel.

Efter 1,5 uges tid begyndte jeg at se små bedringer og efter at være behandlet regelmæssigt de sidste 8 uger har jeg nu ca 90% mimik tilbage og vigtigst er, at jeg er uden smerter.

Jeg kan varmt anbefale Nanna.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page